ابزارهای سئوتکنیکال ON PAGEسئو

جی تی متریکس چیست؟

جی تی متریکس چیست؟

جی تی متریکس چیست؟ در این مقاله قصد دارم در مورد یکی از ابزارهای آنالیز سئوتکنیکال(سئوفنی) با شما صحبت کنم من محمد سلحشوری در این مقاله به بررسی جزئیات عبارات و ارورهای ابزار معروف(GT METRIX) خواهم پرداخت در ادامه این مقاله با بلاگتن همراه باشید.

جی تی متریکس GT METRIX

این ابزار برای آنالیز موارد سئو تکنیکال بسیار کاربرد دارد و شاید اکثر شما حداقل یکبار از این ابزار برای آنالیز وبسایت خود و یا رقبا از آن استفاده کرده باشید این ابزار عوامل بسیاری از قبیل:سرعت لود سایت(ثانیه)،اندازه استاندارد عکس ها،در خواست های داخلی سرور و مواردی از این دست را مورد بررسی قرار می دهد و گزارشی کامل از نواقص و معایب داخلی وبسایت مورد نظر را در اختیار شما و متخصص سئو قرار می دهد تا بتوانید بر مبنای این گزارش مشکلاتی که باعث دیر لود شدن وبسایت شما می شود را برطرف کنید و به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنید.

طریقه بررسی سایت در Gt Metrix

شما می توانید در مرورگر خود آدرس gtmetrix.com را وارد نمایید و منتظر بمانید تا صفحه وب برای شما بارگزاری شود سپس در کادری که عبارت …Enter URL to Analyze است آدرس وبسایت خودرا وارد نمایید سپس گزینه Test your site را انتخاب کنید و منتظر بمانید.

لازم است بدانید آنالیز وبسایت ممکن است کمی زمان بر شود بخاطر اینکه همزمان با شما چندین وبسایت دیگر در حال آنالیز می باشد و زمانی لازم دارید که این پروسه طی شود و گاها حدود 1 دقیقه به طول می انجامد.

بعد از انجام فرآیند لود شدن وبسایت نتایجی در وبسایت Gt metrix  نمایش داده می شود که نشان از وضعیت داخلی وبسایت شماست.

در اول تیتر اول عبارت Performance Scores که در کادر پایین آن عبارت PageSpeed Score و یک عبارت دیگر با عنوان YSlow Score به شما نمایش داده می شود و در کنار این کادر عباراتی Fully Loaded Time و Total Page SizeوRequests را خواهید دید که در ادامه این مقاله تمام این موارد را برای شما توضیح خواهم داد.

Performance Scores

دراین پنجره دو گزینه و زیر مجموعه وجود دارد که یک امتیاز کلی از وضعیت سایت را به شما نشان می دهد.

PageSpeed Score

این امتیاز وبسایت شما و صفحه اصلی سایت شماست که طبق سایز عکس های موجود،افزونه و یا اسکریپ های وبسایت شما که در هنگام لود سایت،درخواست برای لود آنها ارسال می شود را به شما در یک عدد کلی درصدی نمایش خواهد داد.

YSlow Score

این گزینه نتایج فایل های سایت شما بر اساس الگوریتم های Yahoo نمایش داده می شود که هرچه امتیاز سرعت صفحه یعنی (PageSpeed Score) سایت شما بالاتر باشد به طبع این نتیجه هم عددی نزدیک به امتیاز سرعت صفحه شما را نشان می دهد.

Fully Loaded Time

همانطور که از اسم آن مشخص است این نتیجه زمان بارگزاری سایت است که بر ثانیه محاسبه می شود و هرچقدر که در خواست های ارسالی در حین لود وبسایت کمتر باشد این تایم به طبع کمترین زمان برای سایت ثبت خواهد شد.

ابزار Gt metrix یک وبسایت است که برای آنالیز سایت کاربرد دارد این وبسایت دارای سروری است در Vancouver, Canada  که باید یک الی دو ثانیه را برای هدر رفت زمان اتصال سرو سایت Gt Metrix به سرور شما (مخصوصا اگر سرور شما ایران باشد) برای آن در نظر بگیرید.

Total Page Size

این عبارت مشخص کننده حجم صفحه اصلی وبسایت شما بر حسب کیلوبایت است که هرچقدر حجم صفحه اصلی (به دلیل استفاده از عکس های بزرگ،افزونه و یا اسکریپت ها)اشغال شده باشد این حجم برای سایت متغیر می شود.

Requests درخواست

این عبارت تعداد درخواست های اسکریپت،عکس را برای لود صفحه شما نشان می دهد که طبیعتا برای سایت های فروشگاهی این تعداد در خواست بین 80 تا 90 می باشد.

لازم است بدانید برخی از افزونه های وبسایت مثل افزونه های تماس،ایمیل،و ضدهرزنامه ها به دلیل فیلترینگ و یا عدم سرویس به کشور ایران ممکن است زمان بیشتری صرف شود و درخواست ها با روشن بودن فیلتر شکن متغیر است.

در قسمت بعدی سایت مجموعه ایی از ارورها و المان هایی را می بینید که هرکدام برای شما حاوی پیامی هستند که توجه به آن ها لازم و برای رسیدن به نتیجه بهتر و بهینه بهتر است موارد را تا جای ممکن رفع کنید.

برای رفع این موارد اول نیاز است که آن ها را بشناسید تا بتوانید برای رفع آن ها برنامه ریزی کنید در ادامه بخش های مختلف این ابزار سئو را برای شما توضیح می دهم در ادامه همراه ما باشید.

بررسی بخش های مختلف Page Speed

در این قسمت گزینه هایی وجود دارد که می توانید با بهینه سازی آن ها به نتیجه هرچه بهتر نزدیک و سرعت سایت خود را بهینه کنید،در این کادر مجموعه ایی از المان ها وجود دارد که بر حسب الگوریتم های گوگل سایت شما را بررسی و سپس به شما ارورهای لازم را ارائه می دهد.

گزینه Server scaled images

این گزینه برای عکس هایی است که با استفاده از استایل های css در سایزهای مختلف در هاست شما قرار می گیرند گاها به عکس هایی بر خورده اید که به آدرس مستقیم آن ها که مراجعه می کنید خواهید دید که سایز اصلی آن ها 1500*2580 است ولی نمایه کلی آن در صفحه اصلی 800*800 یا بستگی به تنظیمات پیشنمایش قالب شما سایزهای مختلف وجود دارد این عکس ها با استفاده CSS تغییر سایز شده اند و عبارت scaled images برای این دسته از عکس هاست.

عبارت Defer parsing of Java Script

زمانی که درخواستی برای باز کردن وبسایت از طرف مخاطب ارسال می شود فایل های مختلفی از جاوا اسکریپت لود می شود این زمان لود بستگی به تعداد فایل های جاوا اسکریپت دارد که اگر می خواهید آن ها را بهینه کنید می توانید آن ها را برای لود در مرحله آخر یا فوتر قرار دهید برای این کار دو راه وجود دارد که به صورت دستی و یا با استفاده از افزونه wp deferred javascripts می توانید کمک بگیرید.

عبارت optimize images

همانطور که از نام آن مشخص است به عکس هایی اتلاغ داده می شود که از سایز استاندارد بهره نمی برند.

اگر گزینه های آن را باز نمایید خواهید دید که به شما آدرس عکس هایی که نیاز به تغییر سایز دارند نمایش داده می شود.

در این قسمت آدرس عکس اصلی سایت نمایش داده می شود و در گزینه optimized version پیشنهاد خود جی تی متریکس را خواهید دید که برای شما سایز بهینه همان عکس را درنظر گرفته،شما می توانید با ذخیره عکس پیشنهاد شده و بارگزاری آن در مسیر قبلی این ارورها را بر طرف کنید.

عبارت Minify css

این عبارت به فایل های داخلی CSS سایت شما بر می گردد که حاکی از طراحی سایت با استفاده از فایل های کم حجم و وجود فضاهای خالی در فایل های CSS سایت است.

شما می توانید اگر از وردپرس استفاده می کنید با افزونه این فایل ها را فشرده کنید ولی پیشنهاد ما به شما این است که از ابزارهای آنلاین فشرده سازی کدهای css استفاده کنید.

به تصویر زیر دقت کنید

این یک نمونه فشرده سازی است که توسط یک ابزار آنلاین انجام شده است این فشرده سازی تاثیر بسزایی در سرعت لود سایت شما خواهد داشت

جالب است بدانید فایل های css html js فرانت اند و یا سمت کاربر نام گذاری می شوند و ارورهای نمایش داده شده فقط برای فرانت اند و سمت کاربر است که نیازمند بهینه سازی است.برای فشرده سازی فایل های PHP باید آن ها را Minify کنید و به دلیل اینکه سمت سرور بک اند می باشد تاثیر زیادی برروی سرعت لود سایت نخواهد داشت.

عبارت Minify Java Script

این گزینه هم مثل عبارت قبلی است ولی اینبار برای خط کدهای جاوا اسکریپت می باشد که تا حد ممکن نیازمند خلاصه شدن و فشرده سازی است.

عبارت Specify image dimensions

این عبارت عکس هایی را به شما نشان می دهد که از اتریبیوت height و width در آن ها استفاده نشده باشد.برای عکس هایی که در زیر مجموعه این عبارت نمایش داده می شود از اتریبیوت width و height استفاده کنید.

عبارت Avoid bad requests

این ارور به به این دلیل است که یک درخواست ناقص و یا نادرست به سرور ارسال می شود به عنوان مثال یک فایلCSS یا java script وجود دارد که ناقص است و این درخواست به سرور ناقص ارسال می شود که این دست از فایل ها را به شما نشان می دهد که می توانید آن ها را برطرف کنید.

عبارت Avoid landing page redirects

این ارور برای سایت هایی است که از دستور ریدایرکت به صورت مکرر و بسیار زیاد استفاده کرده باشند، وجود این ریدایرکت ها باعث می شود درخواست های زیادی به سرور ارسال شود و به هیمن دلیل سرعت لود سایت به صورت چشمگیری کاهش میابد.

ارور Enable compression

این ارور برای سایت هایی است که از فشرده سازی و یا دستورات بارگذاری سبک استفاده نمی کنند یکی از مواردی که می تواند این ارور را برای وبسایت از بین ببرد و به 100 نزدیک کند قرار دادن دستور Gzip در htaacces است

در صورتی که از Gzip استفاده می کنید کدهای شما فشرده خواهد شد و در نتیجه با سرعت بالاتر صفحه لود خواهد شد.

خب من تا اینجا در مورد ارورهای بسیار مهم PageSpeed Score با شما صحبت کردم اگر در مورد ارورهای دیگر gt metrix به مشکلی بر خوردید می توانید از طریق ارسال دیدگاه که در پایین این مقاله و مقالات قرار دارد سوالات خود را مطرح کنید.در ادامه به ارورهای بخش YSlow Score خواهم پرداخت در ادامه این مقاله همراه من باشید.

YSlow Score در gtmetrix

همانطور که گفتیم این بخش از جی تی متریکس ارورهای فایل های سایت شماست که بر مبنای سایت یاهو بررسی می شود در این قسمت می توانید فایل هایی که باعث کندی سرعت سایت شما شده است را بشناسید و آن ها را برطرف کنید.

ارور Use a Content Delivery Network) CDN)

این ارور حاکی از این است که سایت مورد نظر از شبکه تحویل فایل های عمومی از نزدیکترین سرور استفاده نمی کند.شما می توانید با فعال کردن CDN فایل‌ های CSS و فایل ‌های JS را از نزدیکترین سرور به کاربر که در شبکه CDN قرار دارد هدایت کنید.

ارور Add Expires headers

این ارور برای عدم در نظر گرفتن انقضا برای کش های مرورگر تعریف شده است. این کش ها شامل:فونت های گوگل،کد آنالیتیک،گراواتار است که برروی مرورگر باقی می ماند که شما می توانید برای رفع آن،کد زیر را در htaacces قرار دهید.

# Enable expirations
ExpiresActive On 
# Default directive
ExpiresDefault "access plus 3 month"

ارور Avoid URL redirects

این ارور هم مشخص می کند که چه اندازه از ریدایرکت استفاده کرده اید و چند صفحه را ریدایرکت کرده اید که پس از نمایش می توانید در صورت نیاز آن ها را حذف نمایید.

عبارت Make fewer HTTP requests

این عبارت هم نشان دهنده درخواست http می باشد که هرچقدر تعداد آن کمتر باشد برای سریعتر لود شدن وبسایت شما موثرتر خواهد بود.

عبارت Compress components

این عبارت هم دقیقا برای Gzip می باشد که در بالا به آن اشاره کردیم ولی در قسمت Yslow نشان از بهینه و یا عدم بهینه بودن منابع هاست و پهنای باند سرور شماست.

عبارت Minify JavaScript and CSS

این عبارت هم همانطور که در بالا گفتیم حاکی از فشرده سازی کدهای جاوا و CSS می باشد.

عبارت Make AJAX cacheable

این عبارت نشان دهنده آجاکس هایی که در سایت استفاده کردیدکه چه مقداری کش صرف می شود،این گزینه اگر ایرادی داشته باشد آدرس آن به شما در پایین عبارت نشان داده می شود.

عبارت Remove duplicate JavaScript and CSS

در این عبارت به شما اگر فایل های CSS و جاوا سایت شما کپی شده باشد و  از دو آدرس مختلف لود شود ارور خواهد داد و فقط کافیست به دنبال آدرس فایل ها در هاست خود باشید و فایل هایی که ارور آن ها در این گزینه به شما نشان داده می شود را حذف کنید تا این مشکل برطرف شود.

عبارت Avoid AlphaImageLoader filter

در مرورگر اکسپلورر عکس ها با فرمت PNG به سرعت لود نمی شوند و زمانی را برای لود این دسته از عکس ها صرف می کند که باعث کاهش سرعت لود سایت شما در اکسپلورر خواهد شد و جالب است بدانید AlphaImageLoader در CSS برای همین،لود شدن سریع در اکسپلورر می باشد که اگر عکس های شما از این خاصیت تابعیت کند این ارور برای سایت شما به 100درصد نزدیک خواهد شد.

عبارت Avoid HTTP 404 (Not Found) error

این عبارت برای صفحات 404 می باشد زمانی شما ارور 404 را دریافت می کنید که صفحه در وبسایت وجود نداشته باشد این ارور هم صفحات 404 وبسایت شما را نمایش خواهد داد که با بررسی دقیق آدرس ها می توانید آن ها را رفع نمایید.

عبارت Reduce the number of DOM elements

این عبارت زمانی برای سایت شما ارور خواهد داد که از عناصر DOM در صفحات وبسایت خود استفاده کرده باشید، DOM مخفف Document Object Mode می باشد که که برای دسترسی به اشیا و عناصر موجود در یک سند HTML یا صفحه HTML از آن استفاده می شود این عنصر از سلسه مراتب منایع هاست شما استفاده خواهد کرد که همین امر باعث کندی در لود صفحات وبسایت شما خواهد شد.

من در این مقاله تلاش کردم مهم ترین گزینه های ابزار سنجش سرعت وبسایت که Gtmetrix نام دارد را مورد بررسی قرار دهم شما می توانید با چک کردن موضوعات و ارورهایی که در این مقاله برای شما توضیح دادم به راحتی سرعت لود وبسایت خود را افزایش دهید و به یک امتیاز مقبول دست پیدا کنید،اگر سوالی در زمینه ارورها داشتید می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه با من در میان بگذارید یا اگر قصد دارید رفع این ارورها را به دست متخصص بسپارید می توانید از طریق سایت سئوتن و یا کانال تگرام سئوتن راهنمایی لازم را دریافت کنید.

مجمد سلحشوری

نوشتن هر چند کوتاه یا بلند هر یک گوشه ای از زوایای یک قضیه یا حس خاص را بیان می کنند،نوشتن برای هر قلمزنی، زمین بازی مناسبی برای تمرین ایجاز و خلاقیت در نوشتن است. #محمد_سلحشوری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا